Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΚΑΙ……ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ


 
 
 
Το καλοκαίρι έφτασε και επικρατεί σύγχυση σε γονείς και θεραπευτές για το αν πρέπει να συνεχιστούν οι συνεδρίες λογοθεραπείας.

            Οι γονείς θεωρούν ότι το καλοκαίρι που κλείνουν τα σχολεία σταματάνε και οι συνεδρίες λογοθεραπείας γιατί συνδέουν το καλοκαίρι με διακοπές - ξεγνοιασιά και το σταμάτημα όλων των δραστηριοτήτων. Όμως οι συνεδρίες λογοθεραπείας πρέπει να συνεχιστούν και αυτή την εποχή γιατί οι ανάγκες των παιδιών, είτε πηγαίνουν στην επόμενη τάξη, είτε μεταφέρονται στην επόμενη σχολική βαθμίδα, μεγαλώνουν.

Οι διακοπές των παιδιών είναι απαραίτητες αλλά μπορούν να γίνουν σε συνεργασία και συνεννόηση με τον θεραπευτή και να βρεθεί μια λύση, ώστε να μην χάνεται η ροή των μαθημάτων. Οι διακοπές μεγάλου χρονικού διαστήματος ίσως επηρεάσουν την απόδοση του παιδιού, ειδικά όταν οι δυσκολίες επιμένουν και μπορεί να  δυσκολέψουν τη σχολική τους ετοιμότητα.

            Οι γονείς δεν πρέπει να μπερδεύεται τις διακοπές του σχολείου με τις διακοπές από τη λογοθεραπεία.

            Μπορείτε να δουλέψετε το υλικό που δίνεται στο παιδί από τον θεραπευτή.

            Σε καμία περίπτωση δεν γινόμαστε πιεστικοί προς το παιδί, αλλά η εξάσκηση μπορεί να γίνει με παιγνιώδη τρόπο.

            Αφήστε το παιδί να κάνει γνωριμίες και να συναναστραφεί με συνομηλίκους του.

            Βρείτε καινούρια παιχνίδια στην παραλία και εμπλουτίστε το λεξιλόγιο των παιδιών.

            Κάντε συζητήσεις που να αναφέρονται στην εποχή που διανύουμε (φρούτα, λαχανικά, ενδυμασία) και βοηθήστε το παιδί να εμπλουτίσει το λεξιλόγιο.

ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου